Hidradenitis suppurativa, acne inversa, acne ectopica Chirurgie bij Hidradenitis suppurativa TNF-blokkers (Remicade (infliximab) en Humira (adalimumab)) bij Hidradenitis suppurativa Richtlijnen voor de behandeling van Hidradenitis suppurativa Literatuur behorend bij de richtlijn Hidradenitis suppurativa Links over Hidradenitis suppurativa Sitemap (Inhoudsopgave van www.hidradenitis.eu

 

CHIRURGISCH INGRIJPEN BIJ HIDRADENITIS SUPPURATIVA

 

Er zijn verschillende methoden om te opereren bij hidradenitis suppurativa:

 

- ontlasten van een abces

- deroofing 

      - oppervlakkige deroofing 

      - deroofing van een fistel gebied

      - deroofing van een holte

      - deroofing van diep gelegen fistels

      - uitgebreide deroofing van een groot gebied

- excisie van kleine gebieden 

      - excisie en hechten van de wond

      - excisie en openlaten van de wond

- excisie van grote gebieden

      - excisie en openlaten van de wond

      - excisie gevolgd door huidtransplantatie

      - excisie en sluiten van de wond met een zwaailap

 

Chirurgische behandeling van de oksel, litteken na 1 maand en na 1.5 jaar

 

Chirurgisch ingrijpen is bij hidradenitis heel belangrijk. Eigenlijk kan men stellen dat dit bij elke patiŽnt moet gebeuren. Er zijn nieuwe geneesmiddelen beschikbaar voor hidradenitis suppurativa, zoals goede antibiotica-combinaties en biologicals. Deze behandelingen remmen de ontsteking, doen de klachten verminderen, zorgen dat er minder pijn is, en sommige plekken verdwijnen er zelfs helemaal door. Desondanks moet er toch vaak geopereerd worden, want bij hidradenitis suppurativa ontstaan fistels (gangen) onder de huid, en die verdwijnen meestal niet met alleen behandeling met geneesmiddelen. Al deze fistels en abcesholten moeten chirurgisch worden verwijderd. Alleen dan is er kans op volledige genezing.

 

Het opereren kan een moeilijk, pijnlijk en langdurig proces zijn. Toch moet het gebeuren, en liefst in een vroeg stadium, als de schade nog niet te groot is.

 

Omhoog

 

 

 

31-12-2012